Je eigen pad volgen

Mijn moeder Elisabeth Petronella Clara Marie van Mierlo (Liesbeth) raakte op jonge leeftijd zwanger,werd uit huis geplaatst en heeft moeten vechten om mij te mogen houden. Ze trouwde 1,5 jaar later en kreeg nog een kind. Mijn vader was bakker en had ook een kruidenierswinkel. Mijn moeder werd geacht om in de winkel te staan.


Ze vond de winkel en het huishouden een noodzakelijk kwaad. Ze kon goed leren en besloot om in de avond naar de moedermavo te gaan. Dat ging niet zo gemakkelijk en ze moest wachten tot pa eindelijk thuiskwam, zodat ze op haar brommertje naar school kon gaan. Ze slaagde voor de mavo, solliciteerde op een administratieve functie en werd aangenomen. Mijn vader was daar toen niet echt blij mee en moest een meisje aannemen voor de winkel. Mijn moeder vond het heerlijk op kantoor, en ontwikkelde zich uiteindelijk tot administrateur.


Zoveel dingen die we nu heel normaal vinden, daar heeft zij voor moeten vechten en ze heeft hard gewerkt om het voor elkaar te krijgen. Ik heb van haar geleerd om je eigen pad te kiezen en ik ben heel trots op haar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *