Spoorloos verdwenen

In het boekje van mijn oma’s afscheidsdienst stond een korte biografie: ‘Georgia Rose Vermeulen-Malcolm, Malta 15 juni 1918 – Ewijk 10 januari 1998. Haar Schotse vader was militair op Malta en ontmoette daar haar Italiaanse moeder…’ Via haar persoonskaart ontdekte ik de namen van haar ouders: Robert Henderson Malcolm, 1981-1967 en Giorgina Salvatore Caruana, 1892-1877. Die sterfdatum klopte niet!

Ik kwam in contact met mijn neef in Engeland en hij vertelde me de echte familiegeschiedenis. Na de geboorte van oma’s jongste zus werd ze opgenomen in een psychiatrische inrichting en gingen de zes kinderen naar St. Anthonys Childrens Home in Aldershot. Toen de kinderen in 1934 thuiskwamen, had vader een tweede vrouw en de kinderen dachten dat hun moeder overleden was. In 1967 overleed vader.

In 1975 werd de oudste dochter gebeld door de inrichting, dat haar moeder ziek was geworden. De familie ging op bezoek bij de inrichting en troffen daar een oude fragiele vrouw aan. Zij sprak over haar zes kinderen alsof het nog kleine kinderen waren. Giorgina overleed in 1977 en heeft het grootste deel van haar leven, zonder bezoek, in een inrichting gewoond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *